laboratorní rozbory
NABÍZÍME ROZBORY VAŠICH VZORKŮ
na certifikovaném, kalibrovaném přístroji NIR 9100 inframatic
- potravinářská pšenice
- sladovnický ječmen
- obsah oleje v řepce
- další stanovení dle Vašich požadavků
RYCHLE, KVALITNĚ, LEVNĚ
OSEV jih, s.r.o.
ČSO Slapy u Tábora
Jana Prokopová
tel.: 728 664 727
SLADOVNICKÝ JEČMEN |
|
BARVA PLUCHY |
ŽLUTÁ I MÉNĚ VYROVNANÁ |
VLHKOST |
15,0% |
PŘEPAD ZRNA NAD SÍTEM 2,5 mm |
85,0% |
ZRNOVÉ PŘÍMĚSI SLADAŘSKY NEVYUŽITELNÉ |
3,0% |
ZRNOVÉ PŘÍMĚSI ČÁSTEČNĚ SLADAŘSKY VYUŽITELNÉ |
6,0% |
NEODSTRANITELNÁ PŘÍMĚS |
1% |
KLÍČIVOST |
96% |
N-LÁTKY |
10 – 12 % |
ŽITO |
|
VLHKOST |
max 14,5% |
OBJEMOVÁ HMOTNOST |
min 70,0 kg/hl |
DRUHOVÁ ČISTOTA |
min 95% |
PÁDOVÉ ČÍSLO |
min 120 |
PŘÍMĚSI A NEČISTOTY : |
max 12,0% |
1) zlomky |
max 5,0% |
2) příměsi |
max 5,0% |
3) porostlá zrna |
max 4,0% |
4) nečistoty |
max 3,0% |
POTRAVINÁŘSKÁ PŠENICE |
|
|
|
PŠENICE PEKÁRENSKÁ |
PŠENICE PEČIVÁRENSKÁ |
VLHKOST |
max 14% |
max 14% |
OBJEMOVÁ HMOTNOST |
min 76,0 kg/hl |
min 76,0 kg/hl |
N-LÁTKY |
min 11,5% |
min 11,5% |
ZELENYHO TEST |
min 30 ml |
max 25 ml |
PÁDOVÉ ČÍSLO |
min 220 |
min 220 |
PŘÍMĚSI A NEČISTOTY: |
max 6,0% |
max 6,0% |
1) zlomky |
max 3,0% |
max 3,0% |
2) zrnové příměsi |
max 5,0% |
max 5,0% |
3) porostlá zrna |
max 2,5% |
max 2,5% |
4) nečistoty |
max 0,5% |
max 0,5% |
OVES POTRAVINÁŘSKÝ |
|
|
VLHKOST |
max 14% |
max 13% |
OBJEMOVÁ HMOTNOST |
min 53,0 kg/hl |
min 65,0 kg/hl |
ZRNA OVSA V PLUCHÁCH |
- |
max 5% |
PŘÍMĚSI A NEČISTOTY: |
max 9,0% |
max 6,0% |
1) scvrklá zrna |
max 3,0% |
max 3,0% |
2) zrna jiných obilovin |
max 1,0% |
max 1,0% |
3) porušená zrna |
max 1,0% |
max 1,0% |
4) zdvojená zrna |
max 1,0% |
- |
5) nečistoty |
max 2,0% |
max 1,0% |